Jump to content
BOMBER Board
Sign in to follow this  
ish

2003 Ford 6.0l Hot no start

Recommended Posts

I have tried to attach a video of the scan gauge while cranking, not sure if it worked.  ICP reads 1300psi, IPR jumps to 68% then down to 44 %while cranking, FICM is 47 V.

 

I have replaced the HPOP. I have also replaced with ford oem IPR, ICP, j-tube, standpipes. I still get a hot no start. I have attached a video of the scan gauge reading???
 
I currently have the truck tore apart again and I am looking a the HPOP.  I have watched almost every DIESELTECHRON video there is!!  and also no codes
 

Edited by ish

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you first turn key on can you hear the injectors buzz?

 
Looking how fast the rail pressure jumps I’m suspecting the icp sensor and/or wiring in the pigtail. I’ve always seen them climb slower. You can test by unplugging. Sucks because it’s on the back of the hpop on an 03

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...